sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

12.3.2012-21.1.2015 Bonita

Em tiedä mitä ajatella, en tiedä miten puen asian sanoiksi. Paljon on tapahtunut, postauksia ei ole näkynyt. Vähän reilun kuukauden sulattelin asiaa ja tänään joku ylempi voima heitti läpimärällä rätillä naamaan. Bonita ei oikeasti tule enää takaisin, ei koskaan.

Ostopaikasta asti mulle on uskoteltu ettei tämä kani tule olemaan hyvä kani. Usko mulla on alusta alkaen ollut vahva Bonitaa kohtaan. Ei sitä kukaan halunnut ostaa, se näytti häijyltä muhkeiden poskikarvojensa alta. Siitä olen onnellinen ettei Bonita mennyt 7v lapsen ensimmäiseksi kaniksi, sen verran vaikea luonne kuitenkin kani oli.

Bonitaa ei siunattu hyvillä terveys lottovoitoilla. melkein viikon päästä kuin meille oli tullut jäi kani tassustaan roikkumaan häkin kaltereihin. Siitä lähtien ollaan tasaisin väliajoin juostu eläinlääkärissä. Kaikkia kertoja en ala luettelemaan kuitenkaan.

Ensimmäisissä estekisoissa oltiin 31.8.2013 Pyhtäällä helpossa mutkassa. Paremman radan tyttö muistaakseni hyppäsi 3 virheellä.

c. Siiri Helin
Siitä alkoi meidän kisoissa käynti. Ja ihan hyvin myös menestyttiin. Pituushyppyä ei koskaan ehditty kokeilemaan kunnolla mutta korkeutta Bonita hyppäsi 65cm paikaltaan.

kani ei istu puomin päällä :D
Bonita ehti käydä vain yhdissä pet-näyttelyissä. Ei kovin hyvällä menestyksellä. Oltiin silloin turun kaksi päiväisissä ja se jäikin Bonitan viimeiseksi kilpailureissuksi.

Hurjan paljon Bonitan kanssa tehtiin, kani opetti mulle paljon. Paljon kuuli "miten toi voi hypätä esteitä". Monet pelkäsi että Bonita puree tai hyökkää päälle. Harvoin niin teki mutta jos teki se oli silkkaa puolustautumista. Arka kani oli kuin mikä. En kovin montaa kertaa kuulut positiivisiä asioita kanista. Aina oli jotain vikaa.


Musta itsestäni tuntuu oikeasti todella pahalle Bonitan lähtö. Mutta entä Obelix? Tiistaina kaveri oli ihan kunnossa vierekkäin makoiltiin ja syötiin salaattia ja muita herkkuja. Aamulla Bonita oli heikentynyt tosi paljon äiti vei ell mutta lähetettiin kotiin koska sanottiin että pelkkää ummetusta tuo oli. Iltaa kohden oli tila heikentynyt tosi paljon. Maha oli turvonnut kuin ilmapallo, mutta senhän piti olla vaan ummetus? Ei ollutkaan mahasta otettiin uudet kuvat ell maha oli ollut täynnä kaasua. Lääkäri sanoi että kokeillaan mutta huonolta näyttää. Bonita rauhoitettiin ja katetrilla tyhjennettiin maha. Ennen rauhoittamista pidin Bonitaa sylissä melkein puoli tuntia itkien, tiesin ettei tästä enää nousta. Kaikki kaasu oli onneksi saatu mahasta pois eli kipuja ei enää ollut. minut ja äitini lähetettiin kotiin ja sanottiin että kani voidaan tulla tunnin päästä hakemaan. oltiin todella ajoissa odotushuoneessa. Lopulta lääkäri kertoi röngenhuoneessa meille miten tästä eteenpäin ja kuinka tunti sitten oltiin käyty kania katsomassa, tunti sitten. Lääkäri yritti ottaa Bonitaa boxista näytille. Ei onnistunut kani oli kuollut sinne. Keho ei ilmeisesti enää kestänyt rauhoitusta. Illalla tuotiin kotiin tyhjä Bonitan hajuinen boxi. Mutta missä kaveri on? Tuntui kauhealta katsoa Obelixin harhailua ympäri taloa mutta kaveri ei siitä huolimatta enää koskaan palaa takaisin.


Nyt on kaikki kivut ohi ikuisesti. Juokse niin kovaakuin käpälöistä lähtee. Nuku hyvin rakas ♥21 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus <3. Toi viimenen kuva on maailman ihanin! Nuku hyvin iki-ihana Bonita! </3

  VastaaPoista
 2. Tää postaus sai ihan vedet silmille ;( Nuku hyvin Bonita <3

  VastaaPoista
 3. Bonita oli kylöä kaunis kani. Jaksamisia

  VastaaPoista
 4. Bonita oli TODELLA ihana ja rakas! Siinä ei ollut MITÄÄN VIKAA. Jaksamisia sinulle, mullakin on ikävä sitä ;`( <3<3 Onneksi se sai noinkin ihanan omistajan, kuin sinä!!

  VastaaPoista
 5. Voimia yhä edelleen, luopuminen on raskasta. :'( <3

  VastaaPoista
 6. Ihana teksti! Rakas Bonita<3 Tuo kani tulee aina säilymään mun sydämmessä :'(

  VastaaPoista