torstai 10. syyskuuta 2015

(Mp) Kääpiökanit esteillä

Seuraavien päivien aikana teillä on mahdollisuus päästä tsiigailemaan mielipidepostauksia eri aiheista! Olemme päättäneet isomman bloggaajaporukan kanssa kasata sarjan erilaisista kaneihin liittyvistä mielipidepostauksista. Tämä postaus on kahdeksas eli viimeinen.

Lista edellisistä postauksista:

ensimmäinen
toinen
kolmas
neljäs
viides
kuudes
seitsemäs

Tässä postauksessa olis tarkoitus puhua pienten kanien estehyppelystä. Asiat mistä puhun eivät ole suoraa faktaa, mielipiteitä loppujen lopuksi.

Kääpiökaneista voidaan ajatella miten ne pienen kokonsa vuoksi pääsevät esteitä. Niin ajattelin myös itsekkin alku aikoina. Pienet kanit ovat kuitenkin loppu peleissä todella ketteriä. Itse olen myös harrastuksen ohella huomannut että ohjaus on kaiken a ja o. Tällä en tarkoita ettei kenelle tahansa kanille olisi :D Itse tykkään varmistaa oman kääpiöni kanssa pitkillä ja korkeilla esteillä että vauhtia on oikeesti tarpeeksi.

Banarama's Arnos Grove
Om. Henna Vihersaari
Kilpailee molempia vaikeita, hallussa suomen korkeusennätys

Toki kääpiökanilla on pienemmän kokonsa takia hieman isompi mahdollisuus loukata itsensä vaikkapa huonossa laskeutumisessa, mutta niin on myös isommallakin kanilla. Itse en näe ongelmaksi kääpiökanien osallistumista vaikeisiin luokkiin. Korkeus- ja pituusluokissa en epäile ettei kääpiökanit siellä pärjäisi. Kelle tahansa kanille jopa metri(en) loikat ovat isoja ja loukkaantumisen riski on kaikilla sama. Suomen korkeusennätystä pitää hallussaan yllä olevassa kuvassa oleva kani huomalla 95cm korkealla onnistuneella loikallaan.
Varjoyrtin Don Vito
Om. Anna-Mari Vuorinen
Kilpailee vaikeaa suoraa ja keskivaikeaa mutkaa

Usein puhutaan myös että kanin koko on tärkeä osa esteilyä. Totta, se on tärkeä osa ja hyvin olennainen. Omasta mielestäni kuitenkin todella tärkeitä juttuja ovat vauhti luonne ja into. Useilla kääpiöillä on myös jänismäinen kroppa, josta jossain määrin ainakin etua. 

Banarama's Marble Arch
Om. Anniina Aaltonen
Kilpailee molempia eliittejä

Omistan itse puhtaan hermeliinin. Daisy kilpailee molempia keskivaikeita, on kuitenkin yhden klassaupisteen päässä vaikeasta suorasta. Koen itse todella tärkeäksi osaksi riittävän vauhdin, ja niinkuin ylempänä mainitsin tykkään varmistaa oman kanini kohdalla vauhdin.

Nightmary's A One
Om. Roosa Raute
Kilpailee molempia keskivaikeita

Postaus oli ehkä hieman lyhyt ja tylsähkö mutta toivon että sain itseni ilmaistua edes jotenkin :)

2 kommenttia: