keskiviikko 20. elokuuta 2014

Haastetta jälleen!

Taas kerran Juulia haastoi minut omatekoiseen haasteeseensa! Vastaan siis kymmeneen estekilpailuihin liittyvään kysymykseen!

1. Mitä näet erityisen hyvää kanien estehypyssä? Mikä on kivointa/hauskinta?
-Erityisen hyvää on ehkä että harrastuksessa saadaan olla eläinten kanssa, ja tämä ei ole joka tytön/pojan harrastus mikä omalla tavallaan mukavaa :) Kivointa tai hauskinta on ehkä että harrastuksen myötä on saanut uusia kavereita ja on ihmisiä kenelle puhua kaneista koska eivät muut kaverini oikeestaan ymmärrä mitään jos kerron jotain kaneista.

2. Mistä sait alunperin tietää lajista ja miten innostuit siitä?
-Tajusin ihan vähän aikaa sitten että napurini oli näyttänyt minulle ja toiselle naapurilleni videoita joskus 2009 missä kanit hyppivät isoja esteitä (korkeutta ja pituuutta) Ajattelin silloin vaan että juujuu. Mutta 2011 Laura kertoi minulle estehypystä ja näytti omista kaneistaan videoita. Vasta 2012 itselläni tuli intoa kokeilla hypyttää kaneja ja hypyteltiin Lauran kanssa hänen kanejaan. 2012 lokakuussa kun Obelix tuli meiille aloin sitten parin viikon jälkeen hypytellä joidenkin pienten esteiden yli. Siitä innostus siis lähti.

3. Millainen oli ensimmäinen oma esteesi?
-Niitä oli monia koska lähdettiin tuusulaan isäni ja kaverini kanssa tekemään esteitä. Tehtiin korkkari, japsi, ukkonen, liekki, 3kpl pystyjä, kaari, kolmikulmiosysteemi (Estepostaukseen tästä)

4. Mitä huonojapuolia kisaamisessa on?
-Ei kyllä oikeestaan tule mitään kovin erikoista mieleen. Tietyt ihmiset ja jotkut säännöt ovat ihan käsittämättömiä. Myös osa kv esteistä rakennetaan ihan mahdottomiksi hypätä puhtaasti yli.

5. Mikä on nolointa/kamalinta/erityisen huonoa mitä sinulle on mahdollisesti käynyt kilpailuissa tai  kotitreeneissä?
-No mulle ei oo vielä sattunu oikeen mitään hirveen noloa vielä mutta, varmaan perus esteiden väärin korjaus, lämpässä väärään aikaan. En kyllä oikeesti tiiä!! :DD

6. Mikä on hienoin kokemus jonka olet saanut?
-Tähän asti varmaan 2013 Elma-messut :) Ei oo oikeesaan hirveesti mitään muuta.

 7. Millaisten ihmisten suosittelet lähtemään kisoihin ja millaistet ihmiset eivät mielestäsi sovi tähän harrastukseen?
-Suosittelen harrastusta ihmisille jotka eivät ota asioita liian tosissaan ja ovat omalla tavallaan hyviä häviäjiä. Ollaan kuitenkin eläinten kanssa tekemisissä. En osaa selittää tätä kovin hyvin mutta toivottavasti joku tämän tajusi.

 8. Kuinka tärkeää kisaaminen sinulle on? Jos kanisi eivät koskaan menestyisi/pääsisi ylempiin luokkiin tai palkinnoille jatkaisitko silti kilpailemista?
-En usko että jatkaisin, koska siinä vaiheessa kani tekee melko selkeäksi ettei esteet kiinnosta yhtään. Toki varmaan jossain epävirallisissa ja joissain valituissa virallisissa. Kisaaminen on minulle todella tärkeää.

 9. Millaisten kanien kanssa hypit mielusti?
-Bonita on oikeastaan aika ihana hypytettävä! Yleisesti varmaankin kanien kanssa jotka haluavat hypätä.

 10. Mitä haluaisit parantaa "kani piireissä" tai kilpailujen toiminnassa, vai onko kaikki jo täydellistä?
-Haluaisin että mukaan tulisi uusia ihmisiä ja kaneja. Kohta kaikki estekanit ovat sukua toisilleen ja ihmisetkin alkavat kyllästyä toisiinsa. Myöskin se että aina ei tarvitsisi arvostella kauhean rankalla kädellä muita.


Btw nää kysymykset oli törkeen vaikeita!!!!

Haastan: Ronjan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti